24. 09. 2014

Evropski podjetniški obraz leta 2014/2015

Rettro vabljen na Evropski teden podjetništva 2014

Evropska komisija je lastnika podjetja, Renato Kišek in Damirja Erznožnika, izbrala za Evropski podjetniški obraz leta 2014/2015. Portret Renate Kišek in podjetja je predstavljen v brošuri Skrivnost uspeha 2014-15: Spletni podjetniki - Evropski digitalni prvaki, ki je septembra 2014 izšla v 22 jezikih Evropske unije. 

Letošnji Evropski teden podjetništva, že šesti po vrsti, se bo odvijal med 29. septembrom in 5. oktobrom 2014 in bo tako kot lani namenjen tako tistim, ki se šele odločajo za podjetništvo, kot obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Evropski teden podjetništva je informativna kampanja, s katero Evropska komisija v skladu z Aktom za mala podjetja za Evropo spodbuja podjetništvo v Evropi. Osrednji del dogodka s skupščino MSP in podelitvijo evropskih nagrad za spodbujanje podjetništva bo potekal od 1. do 3. oktobra v Neaplju, Italija, kjer bomo prisotni tudi mi. Več informacij najdete na tej povezavi.

Namen evropskega tedna podjetništva je:

- seznaniti mikro, mala in srednja podjetja z možnostmi podpore, ki jo ponujajo EU ter nacionalni, regionalni in lokalni organi;

- opozoriti na podjetništvo in pritegniti ljudi, predvsem mlade, v poklic podjetnika;

- dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k evropski blaginji, zaposlovanju, inovativnosti in konkurenčnosti.

Spirit Slovenija, javna agencija, kot koordinator evropske komisije Evropski teden podjetništva, skupaj s partnerji organizira prireditve v okviru Evropskega tedna podjetništva 2014 na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev, pod sloganom: Spletni podjetniki - Evropski digitalni prvaki. V okviru dogodkov bo kot podjetniški obraz leta predstavljen tudi Damir Erznožnik, ustanovitelj in eden izmed direktorjev podjetja Rettro. 

Program dogodkov:

Nacionalni otvoritveni dogodek Evropskega tedna podjetništva v Ljubljani, 29.9.2014 

Poslovni dogodek v Novem mestu, 30.9.2014

Poslovni dogodek v Celju, 1.10.2014 

Poslovni dogodek v Novi Gorici, 2.10.2014 

Več informacij o programu dogodkov najdete na tej povezavi.

Objave:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Slovenska tiskovna agencija

Regional obala

Večer 

IRT3000